Prof. Dr. Hasan Bacanlı Hocamız Rahmeti Rahman'a Kavuştu

FSM ailesi olarak acılı günler yaşıyoruz...Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli ilim insanlarından; Üniversitemiz Bilim Tarihi programı öğretim üyesi ve Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı’nın ardından Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan Bacanlı da Rahmeti Rahman’a kavuşmuştur.

Eğitim Fakültemizin eski dekanı, öğretim üyemiz Prof. Dr. Hasan Bacanlı, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir.  Cenazesi, 2 Ağustos 2023 Çarşamba günü ikindi namazını müteakip Ankara Yenimahalle Ahmet Efendi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi. Hayatını kaybeden kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet; kederli ailesi başta olmak üzere yakınları, talebeleri ve bilim dünyasına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

Prof. Dr. Hasan Bacanlı Kimdir?

Prof. Dr. Hasan Bacanlı, 1961 yılında Nikfer'de (Tavas, Denizli) doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünden 1982'de mezun oldu. Aynı üniversitede 1984 yılında yüksek lisans, 1990 yılında doktora eğitimini tamamladı.  1985-1986 yıllarında Mardin RAM'de rehber öğretmen, 1986-192 yıllarında Selçuk Üniversitesi Selçuk Eğitim Fakültesinde Araştırma Görevlisi ve Yardımcı Doçent, 1992-1996 yıllarında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde Yardımcı Doçent, 1996-2013 yıllarında aynı üniversitenin Gazi Eğitim Fakültesinde Doçent ve Profesör (2002), 2013-2014 yıllarında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Profesör olarak çalıştı.  1994 yılında Ohio State University'de misafir öğretim üyesi, 2003-2004 yıllarında MEB Talim ve Terbiye Kurulu üyesi, 2014-2016 yıllarında Yeşilay Bilim Kurulu başkanlığı, 2014-2019 yılları için UNESCO Türkiye Milli Komitesi üyesi olarak bulundu. Çeşitli yayınevlerinde genel yayın danışmanlığı yaptı.  Eğitim Psikolojisi, Duyuşssal Davranış Eğitimi, Sosyal Beceri Eğitimi, Psikolojik Kavram Analizleri, Yetişkinlik ve Yaşlılık (Ed.), Sosyal İlişkilerde Benlik, Unde Scis: Bilgi Psikolojisi Denemesi, Değer Bilinçlendirme Yaklaşımı, Yetkin Öğretmenin Sınıf Yönetimi, Yetkin Ailede Çocuk Yetiştirme, Yetkin Problem Çözme kitaplarının yanı sıra birçok bilimsel makale yayınladı. Türk Yurdu dergisinde aylık yazılar yazdı.  APA, IACCP; IAAP, AASP, ICP gibi birçok uluslararası mesleki kuruluşa üyeliği bulunuyordu. Evli ve bir çocuk babasıydı.  2017 yılından bu yana Eğitim Fakültemizde öğretim üyesi olarak çalışıyordu.