Malezya Sabah Üniversitesinden Fakültemize Ziyaret:

14 Kasım 2018 Çarşamba günü, Doğu Malezya’da bulunan Malezya Sabah Üniversitesi Psikoloji ve Eğitim Fakültesinden öğrenim görmekte olan yüksek lisans öğrencilerinden oluşan bir grup Fakültemize bir ziyaret gerçekleştirdi.

İlgili Üniversitenin Psikoloji ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sabariah Bte Sharif başkanlığında fakültemizi ziyaret eden grup, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Hasan Bacanlı, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Übeydullah Öztabak, Dr. Öğr. Üyesi Nihan Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Nihan Sölpük, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Bingöl ve Araştırma Görevlisi Şeyda Çetintaş tarafından Valide-i Atik Yerleşkemizde kabul edildi.

İlgili Fakültede, Müfredat Oluşturma (Curriculum Design) alanında öğrenim gören ve kendi müfredatlarının bir parçası olan bu ziyaret sırasında, Türkiye’deki çeşitli seviyelerde verilen eğitim sistemi, sınav ve üniversiteye giriş sistemi, not sistemi, müfredatlar, eğitim çeşitliliği, okul tipleri, vs. konularında fakülte hocalarımız tarafından kendilerine detaylı bilgi verildi. Ayrıca Türkiye’deki vakıf sistemi, üniversite sistemi ve de üniversitemiz konusunda da kendileriyle bilgi paylaşımında bulunuldu.

Görüşme sonrasında Valide-i Atik Kampüsümüzde küçük bir tanıtım gezisi yapılması ve birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından ziyaret sona erdi.