Anasayfa  |   İletişim  | EN
FSMVÜ | IV. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu
Duyuru Arşivi
IV. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan "IV. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" programına katılmak isteyen öğrencilerin dikkatine!

Yaz okulu 18 Haziran-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında Türkistan şehrindeki merkez kampüsünde gerçekleşecektir. Bu program, Türk Dünyasının pek çok bölgesinden gelecek gençlere Türkçe, Kazakça, Özbekçe ve Rusça derslerinin yanında, değişik ülkelerden gelecek değerli hocaların vereceği tarih, kültür, Türkoloji vd. seminerlere katılma imkânı da sunuyor.

Yaz Okulu'na (Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Siyasal Bilgiler, Uluslararası İlişkiler bölümlerinde okumakta olan) 1. 2. ve 3. Sınıf öğrencileri uçak biletlerini kendileri alarak gidebilirler; dersler, geziler, şehirlerarası nakliye, barınma, yeme içme vd. bütün masrafları karşı kurum karşılıyor.

Sadece Atlasglobal Havayollarının hizmet verdiği uçuşla İstanbul’dan Çimkent'e gelen öğrenciler, Çimkent'te karşılanıp üniversitenin kampüsüne götürülecektir. Programa katılan öğrenciler belirtilen program tarihlerinde Merkez kampüste bulunan öğrenci yurtlarında kalacaktır.

Programa başvurmak isteyen öğrencilerin  en geç 30 Mart 2018 tarihine kadar Uluslararası Programlar Ofisine başvuru yapması gerekmektedir.

İrtibat ve ayrıntılı bilgi için:

FSMVÜ Uluslararası Programlar Ofisi
Halic Kampusü Sütlüce Mah. Karaağaç Cad. No: 12 Beyoğlu/İSTANBUL