21. Yüzyılda Öğrenci Olmak

Yaşam Boyu Gelişim Kulübü işbirliğiyle, 21. Yüzyılda Öğrenci Olmak Semineri  5 Aralık 2018 Çarşamba günü Atik Valide Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Merkez Müdürümüz Soner Örnekol’un konuşmacı olduğu seminerde, geleceğin teknolojisi üzerinden geleceğin eğitimi ve öğrencisinin nasıl olacağı konuşuldu. İlk olarak X, Y ve Z kuşakları arasındaki farkları anlatan Örnekol, Eğitim Fakültesi öğrencilerimizin Z kuşağının eğitiminde rol alacağını belirterek geleceğin öğretmenleri ve danışmanlarının görevlerinden bahsetti. Z kuşağını eğitimde tutmanın zor olduğunu vurgulayarak “İşiniz zor ama imkânsız değil, aslında çok eğlenceli” dedi.

Geleceğin eğitim modellerinde VR eğitimi, hologram ve yapay zeka gibi unsurların olacağını belirterek öğretmenlerin de bu konular hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğinin altını çizdi. Geleceğin meslekleri hakkında bilgi vererek 21. yüzyılda eğitimin “insan olma becerisi” üzerine odaklanacağını aktardı. Çağımızın vebasının “mutsuzluk” olduğunu belirten Örnekol, geleceğin eğitimcileri olan öğrencilerimize, “İşini ahlaklı şekilde yapacak öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinin ve hiçbir zaman idealinizi kaybetmeyin” dedi.